dimarts, 30 de novembre del 2010

Més sobre il·lustració


Com deia en el post anterior, acaba d’eixir publicat Els Fabricants de MuntaNyes, com aquell que diu, però ja fa un parell de mesos que coneixem el veredicte del jurat del Premio Nacional de Ilustración 2010. En aquesta ocasió, una dona, i valenciana, Ana Juan, rep el reconeixement al conjunt de la seua obra. El diari El País recollia la notícia, en la seua revista literària, Babelia.

Val a dir que el cas de Juan és el típic i tòpic de l’artista que ha obtingut el reconeixement al seu treball fora del seu país, enllà, fins i tot, de les fronteres de l’estat espanyol.
Els rotres enigmàtics dels personatges que ixen del llapis d’aquesta artista valenciana han recorregut el món i han posat l’esguard en les gents més diverses, ja siga des de les cobertes de prestigioses publicacions, o aixoplugades per recintes museístics d’allò més variat. Desfilar per la galeria de les seues creacions et deixa una sensació d’inquietud, un formigueig a la panxa.
Almenys, a mi m’ha passat. Si no ho creieu, mireu aquesta:


He cregut trobar en l'obra d'aquesta valenciana un predomini de la representació de la figura femenina, amb Blancaneu, Alícia, ballarines, Eva Luna, la Bella durmiente... Però sens dubte el que més m'ha cridat l'atenció és Circus, del qual podeu fer un tast en la seua pàgina web.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada